Bakonyszentlászló

Döre Vendégház

a Bakonyi Ösvényes szomszédságában

+36 20/260-81 24
Döre Vendégház Döre Vendégház Döre Vendégház Döre Vendégház Döre Vendégház Döre Vendégház Döre Vendégház
Google Map

Rólunk

Vendégházunk a Bakonyi Ősfenyves szomszédságában található a falu szélén, csendes, nyugodt környezetben. A nagyapai örökségből maradt ’60-as években épült ház 2009-ben lett teljesen felújítva. Összkomfortos, minden igényt kielégítő szálláshelyünk egész évben várja a kedves vendégeket: családokat, baráti társaságokat, kisebb céges csoportokat egyaránt.

Elhelyezés: 3 szoba ( maximum 10 főre, tv, free wifi), fürdőszoba tusolóval, egybenyitott tágas nappali-étkező-konyha.

Felszereltség: ágyneműt biztosítunk, de törölközőt nem. A konyha jól felszerelt: sütés-főzésre alkalmas ( 4 lángos gáz főzőlap és elektromos ,grillezős sütő ). Van még továbbá hűtőszekrény fagyasztó résszel, mikrohullámú sütő, presszókávéfőző, vízforraló, edények, tányérok, evőeszközök illetve a főzéshez szükséges eszközök.

Gáz fűtésünk van, radiátorokkal. Ez kellemes, egyenletes hőmérsékletet biztosít, de mivel nincsen padlófűtés, így a padló kicsit hideg. Ezért aki fázósabb, hozzon magával meleg papucsot.

A házhoz nagy füves udvar is tartozik,ami szalonnasütésre, grillezésre és sátorozásra is lehetőséget ad, továbbá található itt egy 12 fős kerti pavilon. Egy régi tűzhelyen is tudnak főzni, ha az idő engedi, mert tűzifa, edények adottak, csak az alapanyag kell hozzá. ( mint régen a nagymamáink: akár levest főzni, húsokat, krumplit sütni…vagy egy jó lecsót készíteni )

Autóval az udvaron lehet parkolni, amit egy belülről zárható kapuval tudnak bezárni.

A 2017 tavaszán egy “Kisház”-zal bővítettük a szálláshelyet, ahol 2 fő fér el. Ez egy különálló apartman ház, főzőfülkével, fürdőszobával.

( Korábban itt infraszauna és pihenőszoba állt a vendégek rendelkezésére. Az igényeknek megfelelően a szaunát a “Nagy házban” helyeztük el, reménykedve hogy kedvezőbb feltételekkel tudják majd használni! )

NTAK regisztrációs szám: MA20000464

Programlehetőségek Bakonyszentlászlón

 • lovaskocsikázás,
 • lovaglás ( Réde, Döbrönte, Pápateszér )
 • borkostolás ( borospincék )
 • játszótér a gyerekeknek
 • horgászási lehetőség a közelben lévő Erdei Horgásztónál
 • kalandpark:  www.szentlaszloikalandpark.hu

 

Áraink

 •  3 éves korig ingyenes
 • 3-14 éves korig  3.000  Ft/ fő/ éj ( fűtés esetén 4.000 Ft / fő / éj )
 • 14 éves kortól:  5.000 Ft / fő / éj ( Fűtés esetén, és/vagy a fűtési szezonban 6.000 Ft / fő / éj )
 • a vendégház minimális ára 14.000,-Ft/éj ( 1 illetve 2 fő esetén )
 • a szaunahasználat 1.000 Ft / zseton, ami 30 perc

Idegenforgalmi adó  200,- Ft / fő /éj

 

Bakonyszentlászló és környéke

A Döre Vendégház Bakonyszentlászlón található. A falu az egyik legnépszerűbb bakonyi kirándulóhely. Híresen szép erdők övezik, és több barlang is található a környéken. Turisztikai vonzását történelmi látnivalói, a környék értékei, természetvédelmi területei, szálláslehetőségei adják.

Bakonyszentlászlót  Szent László király alapította. A török korban elnéptelenedett, majd német és magyar telepesek érkeztek, akik külön részre építkeztek. A két falu, Németszentlászló és Magyarszentlászló 1892-ben egyesült, s akkor kapta mai nevét.

A település Pápától, Győrtől, Veszprémtől egyaránt 40 km távolságra fekszik.

Természeti környezete érdekes átmenetet jelent a Kisalföld és a Bakony jellegzetességei között. Talaja homok és barna erdei talaj. Jelentősebb folyóvizei a Cuha-patak és a Hódos-ér.

Erdeinek meghatározó fafaja a tölgy, a bükk és a kőris. Igazi nagy értéket a “homoki ősfenyves” jelent, mely tájvédelmi körzet.

Találhatók itt ritka és védett növényfajok: a tavaszi tőzike, cifra kankalin, májvirág és a Cuha völgyében élő alpesi ribizke. A Bakony hegyei a falu határában kezdődnek.

A Bakony  tiszta levegője kiválóan alkalmas légúti megbetegedések enyhítésére, testi és szellemi felfrissülésre.

A környéken rengeteg turista útvonal található, melyek gyalogosan és kerékpárral is egyaránt végigjárhatóak.

Gyönyörű kirándulóhelyek várják a természet szerelmeseit. A területet behálózzák a turistautak. Nevezetes természeti látnivalók: az “ Ördögrét”, a “ Cuha-völgye”, és a “ betyárbarlangok”. Valamint a Veszprémtől Győrbe vezető országút mentén, festői környezetben, a Várhegy Kelet-Nyugati irányában húzódó, dachsteini mészkő-szirtjének éles gerincén álló a még romos állapotában is páratlanul szép XIII.században épült gótikus Cseszneki Vár.

Nevezetességek, látványosságok:

 • Pannonhalma: Apátság
 • Csesznek: Vár
 • Zirc: Kastély
 • Vinye-Fenyőfő: kirándulási lehetőségek,Kőpince forrás, Ördögrét, Betyár barlangok…
 • Magyarország legszebb vasútvonala: Győr-Porva-Zirc-Veszprém

Éttermek a közelben:

https://articsokapizza.hu/hu/

http://www.kopince.hu/

https://www.varvolgyvendeglo.hu/

https://koronavarsany.hu/hu/

 

Elérhetőségek

Bakonyszentlaszló 8431
Ady Endre 12.
(GPS címünk: Ady Endre 22.)

Tel : 0620 260 81 24

E-mail : info@dorehaz.hu

Website : www.dorehaz.hu